Fetissi - Sana kiihottavalle mielihalulle

Fetissi



Mitä tai mikä sen on? 

Lähdin tarkastelemaan internetin ihmeellisestä maailmasta sanan merkitystä ja niitä löytyi kaksi: 


1. Fetissi, mikä liitetään yleisesti seksuaalisuuteen, tarkoittaa voimakasta kiihottamista tiettyä asiaa, esinettä tai tilannetta kohtaan. Se ei aina ole se tietty objekti, vaan siinä voi olla jotain muuta lisänä, jolloin se rakentaa kokonaiskuvan ks. Fetissistä. Esimerkkinä voidaan sanoa jalkafetissi (Pääkategoria), mistä jakautuu eri kategorioita vaikkapa joku kiihottuu jalan pohjasta, toinen varpaista, kolmas kynsien lakatuista väreistä jne. syitä ja mielenkiintoja voidaan lähteä kaivamaan vaikka kuinka pitkälle, mutta jatketaan eteenpäin!


2. Taikaesine a.k.a taikakalu a.k.a fetissi viittaa esineeseen, jolla on yliluonnollisia vaikutteita tai liittyy jollain tapaan taikuuteen tai yliluonnollisuuteen. Näiden taikaesineiden palvontaa kutsutaan fetisismiksi, mutta monissa lähteissä on ristiriitoja sen käyttö muodossa. Fetissi on seksuaalinen kiihottava intohimo ja sillä sipuli.


Mielestäni, jos asiaa tarkastelee vähän leikkimielisesti, niin totta tuo taikakalukin, if you know what i mean ;) 



Historia

Mitä saadaan, kun lasketaan ihmisen mielikuvitus, luovuuden taito, seksuaaliset halut ja maksimaalinen orgasmin summa?

Vastaustaukseksi saadaan fetissi! 10 pistettä ja selkään taputus sinulle!


Viimeaikoina on lisääntynyt hirvittävän paljon tietoa seksuaalisuuden ja fetissien muodoista monia satoja vuotta Eaa. Historian- ja arkeologian tutkijoilta olemme saaneet paljon uutta faktaa esim. antiikin kreikkalaisten vapaasta ja villistä prostituutiosta, erotiikan taiteesta, insestistä ja jopa käsin tehdyistä tekopeniksistä. Tutkijat osoittavat monessa eri lähteessä, että antiikin kreikassa oli hyvin usein tapana viettää mm. suuria joukko-orgioita, isät opettivat pojilleen yhdynnän kautta, kuinka käsitellään naisia, paneskeltiin julkisesti prostitoidun kanssa julkisella paikalla ja valtio avusti rahallisesti bordelleja. Eli paikka, missä ei ollut estoja ja yhteisö hyväksyi sen. 


Kuulostaako mielenkiintoiselta paikalta, vai mitä?



Miten sitten fetisismi syntyy yksilölle? 

Nykypäivänä se on hämärän peitossa, eivätkä kaikki fetisismin omaavat itsekkään oikein tiedä mistä, milloin ja miten se on alkanut. Useiden tuntemani ihmisten haastattelulla kiinnostukset ovat alkaneet 10 - 12 vuotiaana, mutta sitä varsinaista "kipinää" ei ole osattu kertoa. Miksi jonkun fetissi on uniformut, toisen balettitossut ja kolmas fantasioi pitkistä hiuksista, neljäs valtavista tisseistä?



Okei. Mietitään loogisesti näin:

Ajatellaanpa näin, että joskus lapsuudessa on koettu jotain hyvin voimakkaita ja seksuaalisia tunteita, jotka ovat liittyneet ja lapsen mielessä yhdistyneet kyseessä olevaan ruumiin osaan/esineeseen/vaatekappaleeseen ja tapahtuma on tallentunut aivoihin miellyttävänä (pos.) kokemuksena (joillakin myös neg. kokemuksena). 


Sen jälkeen tapahtuma voi unohtua moniksi vuosiksi. Kun sitten murrosiässä tai aikuisena alkaa hahmottamaan omat seksuaaliset tuntemukset tarkemmin, niin lapsuuden tapahtuma tai siihen liittyvä tunne/tilanne/esine/ruumiin osa, palaa alitajuisesti mieleen ja sen jälkeen yrittää sitä kautta löytää sen saman mielihyvän uudestaan, minkä on kokenut lapsuudessa. Harva kuitenkaan muistaa lapsuudessa tapahtunutta asiaa, ellei se sitten ole tapahtunut vasta myöhemmin, murrosiässä tai nuoruudessa.


Unohtamattakaan henkilön omat fantasiat, jota on lähtenyt itse tai toisen kanssa tutkiskelemaan.


Otetaampa yksi esimerkki aiheeseen:

Sun isäs työkaverin perhe on ollut vierailulle teidän kesämökillänne ja heillä oli mukanaan saman ikäinen tyttö kuin sinä. Tytöllä oli pitkät punaiset hiukset ja päällä oli kesämekko kun peuhasitte leikkimökissä ja sait ehkä ensimmäisen suukon, intiimi kosketuksen tai muita ensimmäisiä positiivisia kokemuksia tytöistä... Aikuisena tunnet vetoa mekollisiin naisiin, minihameisiin, punapäihin, pitkähiuksisiin tyttöihin. 
Make sense, right? Tai toinen:

Äidin siskon pojalla on ollut kiharat tummat hiukset, kun räpiköitteyhdessä lapsena uimarannalla. Teillä oli kivaa ja tykkäsit pojasta. Sait positiivisia viboja vastakkaisesta sukupuolesta ja nyt aikuisena naisena ihmettelet miksi tunnet vetoa tummiin, kiharatukkaisiin miehiin?

Am i right? Allekirjoitan tämän teoria.



Henkilöhaastettelu: 



Minulla on suuri ja ilo julkaista ensimmäinen haastattelu, Ansku 27v, panseksuaali ja sinkku.


Mitkä ovat sinulle ne fetissit muodot, joista tykkäät?


Ansku: Bdsm ja siihen lisäksi tykkään bizarre (sotkeminen esim. ruoka) ja ryhmäseksi, myös lateksi



Kerro hieman, että mistä kaikki alkoi?


Ansku: En oikeastaan muista mistä kaikki alkoi, mutta muistan jo varhaisteininä kiihottuneeni sitomisesta ja avuttomuuden tunteesta, en tosin varsinaisesti poikien edessä vaan ihan yleisestiTosin jo lapsena olin enemmän ihastunut tyttöihin kuin poikiin. 

Myöhemmin teini-ikäisenä aloin seikkailemaan aihe-alueen nettisivuilla, ottamaan selvää termistöstä ja sitten 16 vuotiaana pääsin ensimmäisen kerran kokeilemaan BDSM:ää käytännössä. Sain ensimmäisen Masterin, joka opasti minut kevyesti BDSM:n saloihin. Eihän se siihen kokeiluun jäänyt vaan siitä on tullut elämäntapa. 


Bizarrea mun kohdalla ehkä se että otetaan sotkeminen mukaan normi bdsm-sessioon, jostain syystä esim. ruoalla sotkeminen kiihottaa.



Tarvikkeitakin on vuosien varrella tarttunut mukaan. Syntisestä kaapistani löytyy köysiä, kahleita, piiskoja, ruoskia, keppejä, tappeja, sauvoja, asuja, helmiä, kuulia.. no, paljon kaikkea.

Kohdallani BDSM on sekä että, se ei ole pelkästään fetissi jolle masturboin vaan toteutan sitä myös käytännössä.


Tuleeko ks. Fetisseillä harrastettua yhdenillan- panoja?


Ansku: Yhdenillan jutut käy normiseksiin mutta, BDSM vaatii 110% luottamuksen toiseen ja sitä ei yhden illan toivojen kanssa harrasteta. Negatiivisia kokemuksia ei siis yhden illan jutuista ole, ellei lasketa niitä 2min kestäneitä duracellpupuja.



Mikä BDSM:ssä on sinusta se ylitse muiden?


Se BDSM-seksissä on parasta: täydellinen luotto siihen, että Master/Dom vie mut kestämisen (ja nautinnon) rajalle ja venyttää ihan hiukan siitä yli.


Oletko huomannut itsessäsi muutoksia fyysisessä/henkisessä/psyykkisessä/seksuaalisessa/sosiaalisessa persoonallisuuden osa-alueilla?


Ansku: Terveydellisiä vaikutuksia en fyysisesti ole huomannut satunnaisia mustelmia lukuunottamatta.
Psyykkisiä sen sijaan olen: oman seksuaalisen fetissin toteuttaminen tekee mielelle hyvää ja auttaa pysymään tasapainossa. Huomaan turhautuvani, jos "joudun" harrastamaan normaalia seksiä liian usein. Vaikutus on suuri myös itsetunnolle, vaikka en aivan täytä länsimaista kauneusihannetta tunnen itseni seksikkääksi ja kauniiksi. 
Sosiaalisesti BDSM on tuonut elämääni mielenkiintoisia pitkäkestoisia ihmissuhteita, enkä puhu pelkästään seksistä. 




Kenelle suosittelisit kokeilemaan BDSM:ää?


-Suosittelen kaikille, joita aihe kiinnostaa.

Luotettavan kumppanin kanssa! 

Ei koskaan tuntemattoman kanssa, älkää ikinä suostuko esim. sidottavaksi, jota ette tunne!

BDSM perustuu LUOTTAMUKSEEN JA KUNNIOITTAMISEEN !



Varovaisuus kunniaan. 

Varovaisuus kunniaan. 



Kiitos todella paljon sinulle, Ansku! Muuta, mitä haluaisit sanoa loppuun?




Yhä nykyään fetissit on tabu, joiden vuoksi leimataan jopa mieleltään sairaaksi. Tätä en ainakaan suostu myöntämään omalla kohdallani :D


Kiitoksia sinulle, arvoisa lukija! 


Mikäli haluat minun pitävän sinulle seksiväline kutsut, niin jätä yhteystietosi tekstin alla olevaan yhteydenotto- kohtaan.



Käy samalla katsomassa syksyn kuumimmat ALE- tuotteet ja uutuudet: Bit.ly/jelly-TKU

Muista kunnioittaa partneriasi ;)

Kommentit